De Brouwerij

Onze beide bieren zijn met uiterste zorg en vakmanschap gebrouwen in Brouwerij Boelens in Belsele. Gedurende dit hele proces werden we op voortreffelijke wijze begeleid door Kris en Yannick. Ze luisterden aandachtig naar ons verhaal en creëerden voor ons twee prachtige bieren: de Tripel Katrien en de Highstreets Strawberry, waar we met z’n drieën buitengewoon trots op zijn. De Tripel Katrien, ons paradepaardje, verdient een speciale vermelding. Dit bier heeft al gescoord bij een breed publiek en heeft een gemiddelde beoordeling van 3.51 op 5 op Untappd, met maar liefst 3.3K beoordelingen.

Het succes van dit bier weerspiegelt de passie en toewijding waarmee het is gebrouwen, en we zijn enorm trots op de positieve ontvangst ervan. ‘Vooral ons fruitbier met aardbeien bleek een uitdagend proces te zijn. Dankzij een grondig en langdurig proces is dit echter uitgegroeid tot een werkelijk uniek fruitbier. Hun expertise en toewijding hebben geleid tot een uitzonderlijk resultaat dat onze verwachtingen heeft overtroffen’ aldus Rudi Verheyen.

De geschiedenis

1864

De Pioniers

In 1864 legde de familie Boelens uit Lokeren de basis voor Brouwerij/Mouterij Boelens. Als ervaren graanhandelaars, mouters en bierbrouwers waren ze eigenaren van een brouwerij in Lokeren. Enkele kilometers verderop, in Belsele, bezat de familie De MeesterBrouwerij De Valk. Deze twee families vormen de oorsprong van onze huidige Brouwerij Boelens.

1897

Fusie en Groei

In de periode na 1850 werd Brouwerij De Meester-Boelens opgericht op ons huidige adres in de Kerkstraat. Na het overlijden van de oprichter in 1897, vroeg zijn vrouw aan haar broer in Lokeren of een van diens zonen de brouwerij in Belsele kon overnemen.

1945-1978

De Wederopbouw

Na twee wereldoorlogen stopte de bierproductie enkele decennia lang. Niettemin werden bieren en limonades gebotteld en verdeeld in onze eigen cafés.

1978-heden

Nieuwe Generatie

In 1978 nam Kris Boelens de bierhandel over van zijn vader en herintroduceerde het bierbrouwen in Belsele. In 2016 trad zijn zoon Yannick Boelens toe tot de brouwerij, en zo gaat onze traditie van vakmanschap en passie door tot op de dag van vandaag